Σαλάτα με φασολάκια και δυόσμο

Υλικά

  • 450 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 450 γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο
  • 1 μικρό ματσάκια ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο και βάλτε το στην άκρη.

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τα φασολάκια. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερά αλλά τραγανά, για περίπου 2 λεπτά. Στραγγίστε και μεταφέρετε άμεσα στο παγωμένο νερό. Την ίδια ώρα ενώστε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Δοκιμάστε και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι, οσο χρειάζεται.

Στραγγίστε τα φασολάκια κόψτε τα διαγώνια. Προσθέστε τα φασολάκια, την μοτσαρέλα, τα ραπανάκια και τον δυόσμο στο dressing και ανακατέψτε καλά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.thekitchn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post