arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με φασολάκια και δυόσμο


Αυτή η συνταγή είναι αρκετά απλή για να συνοδεύσει ένα κυρίως γεύμα όπως ψάρι αλλά μπορεί να σταθεί και μόνη της ως ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.
Σαλάτα με φασολάκια και δυόσμο

Σαλάτες

Σαλάτα με φασολάκια και δυόσμο


Σαλάτα με φασολάκια και δυόσμο

Υλικά

  • 450 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 450 γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο
  • 1 μικρό ματσάκια ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο και βάλτε το στην άκρη.

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τα φασολάκια. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερά αλλά τραγανά, για περίπου 2 λεπτά. Στραγγίστε και μεταφέρετε άμεσα στο παγωμένο νερό. Την ίδια ώρα ενώστε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Δοκιμάστε και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι, οσο χρειάζεται.

Στραγγίστε τα φασολάκια κόψτε τα διαγώνια. Προσθέστε τα φασολάκια, την μοτσαρέλα, τα ραπανάκια και τον δυόσμο στο dressing και ανακατέψτε καλά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.thekitchn.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.