Μεσογειακή ντοματοσαλάτα με φρέσκα βότανα

Το σκόρδο, μια πρέζα σουμάκ και το τυρί φέτα προσθέτουν στη γεύση. Τα εσπεριδοειδή και το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο κάνουν έναν υπέροχο dressing.

Υλικά

  • 6 – 7 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στην μέση, και σε ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένο
  • 1 κούπα φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 ½ κ.γ. σουμάκ
  • Ανθό αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. ξύδι λευκού κρασιού
  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Τυρί φέτα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα βότανα και το σκόρδο. Προσθέστε το σουμάκ, το αλάτι και μια γενναιόδωρο δόση πιπέρι.

Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι λευκού κρασιού και το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι στις προτιμήσεις σας.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με μεγάλα κομμάτια τυρί φέτας (προαιρετικά). Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post