Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι

Αυτή η σαλάτα ενώνεται με dressing λεμονιού. Αφήστε τη σαλάτα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις πριν το σερβίρισμα.

Υλικά

  • 1 ½ κούπας κριθαράκι
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας ελιές Καλαμών, σε φέτες
  • 2 κ.γ. κάπαρη
  • Τυρί φέτα, όσο θέλετε
  • Ανθός αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι

 

Για το dressing

 

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τη συσκευασία του. Στραγγίστε και αφήστε το να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα ντοματίνια, τα πράσινα κρεμμύδια, τις πιπεριές κέρατο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τις ελιές και την κάπαρη. Προσθέστε το κριθαράκι.

Στη συνέχεια, φτιάξτε το dressing. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη και μια καλή δόση ανθού αλατιού και μαύρου πιπεριού. Ενώστε καλά.

Ρίξτε το dressing πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.

Γαρνίρετε με τυρί φέτα. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post