Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι
Αυτή η σαλάτα ενώνεται με dressing λεμονιού. Αφήστε τη σαλάτα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις πριν το σερβίρισμα.
Υλικά
- 1 ½ κούπας κριθαράκι
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ κούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας ελιές Καλαμών, σε φέτες
- 2 κ.γ. κάπαρη
- Τυρί φέτα, όσο θέλετε
- Ανθός αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι
Για το dressing
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τη συσκευασία του. Στραγγίστε και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα ντοματίνια, τα πράσινα κρεμμύδια, τις πιπεριές κέρατο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τις ελιές και την κάπαρη. Προσθέστε το κριθαράκι.
Στη συνέχεια, φτιάξτε το dressing. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη και μια καλή δόση ανθού αλατιού και μαύρου πιπεριού. Ενώστε καλά.
Ρίξτε το dressing πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
Γαρνίρετε με τυρί φέτα. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment