arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με χαλούμι


Ένα απολαυστικό καλοκαιρινό δείπνο γεμάτο με λαχανικά εποχής και χαλούμι.
Μεσογειακή σαλάτα με χαλούμι

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με χαλούμι


Μεσογειακή σαλάτα με χαλούμι

Αυτή η σαλάτα είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά.

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, αποφλοιωμένες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες
  • ¼ κ.γ. σπόροι κύμινου
  • Αποξηραμένες νιφάδες chili (προαιρετικά)
  • Λεπτές φέτες ψωμί ολικής άλεσης και χούμους για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200C / ανεμιστήρα 180C. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ψήστε για 10 λεπτά.

Προσθέστε τα ντοματίνια και τις φέτες χαλούμι από πάνω. Γαρνίρετε με τους σπόρους κύμινου και τις νιφάδες chili, εφόσον επιθυμείτε. Μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά έως ότου οι ντομάτες αρχίσουν να ροδίζουν και απελευθερώνουν το χυμό τους.

Πιέστε τις σκελίδες σκόρδου και αναμείξτε με το ζωμό από τα ντοματίνια, προσθέτοντας επιπλέον λάδι στο ταψί. Σερβίρετε μαζί με ψωμί ολικής άλεσης και χούμους.

Πηγή: https://www.olivemagazine.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.