arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με πράσινες φακές


Αυτή η υγιεινή και γευστική μεσογειακή συνταγή για σαλάτα με φακές, σπανάκι, τραγανά λαχανικά είναι η απόλυτη επιλογή!
Μεσογειακή σαλάτα με πράσινες φακές

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με πράσινες φακές


Μεσογειακή σαλάτα με πράσινες φακές

Είναι εύκολο να φτιάξετε και να πάρετε σημαντικές ιδιότητες της Μεσογειακής διατροφής. Προσθέστε σπόρους ροδιού (όταν είναι η εποχή τους). Μπορείτε να το απολαύστε ως vegan ή να πασπαλίσετε με κρεμώδης φέτα. Αυτή η σαλάτα με φακές είναι καταπληκτική και αποτελεί ένα τέλειο μεσημεριανό γεύμα για την εβδομάδα!

 

Υλικά:

  • 1 κούπα στεγνές πράσινες φακές
  • Νερό
  • Ανθός αλατιού
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¾ αγγούρια, κομμένα σε λεπτά κομμάτια (περίπου 2 ½ κούπες)
  • 2 – 3 κούπες baby σπανάκι (ή άλλα φυλλώδη πράσινα)
  • 1 κούπα φρέσκος κομμένος μαϊντανός
  • Τυρί φέτα, τριμμένο για γαρνίρισμα
  • Ρόδι (αν είναι η εποχή του)

Dressing από lime:

  • ¼ κούπα χυμός από φρέσκο lime
  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. οργανικό μέλι ελάτου
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Μέθοδος:

Μαγειρέψτε τις φακές. Σε ένα κατσαρολάκι, ενώστε τις φακές με 3 κούπες νερό και μια πρέζα ανθό αλατιού. Βράστε τις. Καλύψτε και μειώστε την ένταση της φωτιάς σε μεσαία προς χαμηλή. Αφήστε τις φακές να σιγοβράσουν έως που να είναι τελείως τρυφερές (για περίπου 30 λεπτά). Σιγουρευτείτε ότι προσέχετε το φαγητό και προσθέστε νερό αν οι φακές σας φαίνονται στεγνές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος, προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το αγγούρι, το baby σπανάκι, τον μαϊντανό και τους σπόρους ροδιού (αν είναι η εποχή τους). Ανακατέψτε τα απαλά.

Τέλος, σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τα υλικά για το lime dressing. Μετά, περιχύστε το πάνω στις φακές και ανακατέψτε. Προσθέστε λίγη φέτα στο τέλος.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.