Μεσογειακή σαλάτα με πράσινες φακές

Είναι εύκολο να φτιάξετε και να πάρετε σημαντικές ιδιότητες της Μεσογειακής διατροφής. Προσθέστε σπόρους ροδιού (όταν είναι η εποχή τους). Μπορείτε να το απολαύστε ως vegan ή να πασπαλίσετε με κρεμώδης φέτα. Αυτή η σαλάτα με φακές είναι καταπληκτική και αποτελεί ένα τέλειο μεσημεριανό γεύμα για την εβδομάδα!

 

Υλικά:

  • 1 κούπα στεγνές πράσινες φακές
  • Νερό
  • Ανθός αλατιού
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¾ αγγούρια, κομμένα σε λεπτά κομμάτια (περίπου 2 ½ κούπες)
  • 2 – 3 κούπες baby σπανάκι (ή άλλα φυλλώδη πράσινα)
  • 1 κούπα φρέσκος κομμένος μαϊντανός
  • Τυρί φέτα, τριμμένο για γαρνίρισμα
  • Ρόδι (αν είναι η εποχή του)

Dressing από lime:

  • ¼ κούπα χυμός από φρέσκο lime
  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. οργανικό μέλι ελάτου
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Μέθοδος:

Μαγειρέψτε τις φακές. Σε ένα κατσαρολάκι, ενώστε τις φακές με 3 κούπες νερό και μια πρέζα ανθό αλατιού. Βράστε τις. Καλύψτε και μειώστε την ένταση της φωτιάς σε μεσαία προς χαμηλή. Αφήστε τις φακές να σιγοβράσουν έως που να είναι τελείως τρυφερές (για περίπου 30 λεπτά). Σιγουρευτείτε ότι προσέχετε το φαγητό και προσθέστε νερό αν οι φακές σας φαίνονται στεγνές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος, προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το αγγούρι, το baby σπανάκι, τον μαϊντανό και τους σπόρους ροδιού (αν είναι η εποχή τους). Ανακατέψτε τα απαλά.

Τέλος, σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τα υλικά για το lime dressing. Μετά, περιχύστε το πάνω στις φακές και ανακατέψτε. Προσθέστε λίγη φέτα στο τέλος.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post