Μεσογειακή σαλάτα με αγγούρι
Το αγγούρι, ο φρέσκος άνηθος, τα ραπανάκια και το dressing εσπεριδοειδών συνδυάζονται για μια μοναδική γεύση.
Υλικά
- 2 αγγούρια, σε λεπτές φέτες
- 1 – 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 4 – 6 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- Περίπου 10 γρ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
Για το dressing
- 3 – 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τα αγγούρια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις φέτες από κρεμμύδια, τα ραπανάκια και τον φρέσκο άνηθο.
Σε ένα μικρό μπολ (ή σε ένα βάζο) ενώστε τα υλικά από το dressing (έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, ξύδι λευκού κρασιού, χυμό λεμονιού, ρίγανη, ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι). Ενώστε (ή κλείστε και ανακατέψτε αν χρησιμοποιήσετε βάζο) μέχρι να ενωθούν καλά.
Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα. Ανακατέψτε ξανά για να ενωθούν και βεβαιωθείτε ότι η σαλάτα έχει καλυφθεί πλήρως με το dressing.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment