arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με quinoa


H μεσογειακή σαλάτα με quinoa έχει μέσα της υπέροχες γεύσεις από λαχανικά, τυρί φέτα και σάλτσα ντομάτας.
Μεσογειακή σαλάτα με quinoa

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με quinoa


Μεσογειακή σαλάτα με quinoa

Υλικά για 4 μερίδες

Για τη σάλτσα ντομάτας με quinoa

  • 1 1/2 κούπα ξηρά quinoa
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι (ή 1/2 μεγάλο)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 425 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • Μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση

Για το βινεγκρέτ

Για τη μεσογειακή σαλάτα

  • 1/4 της κούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 2 καρδιές μαρουλιών
  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 1/2 αγγούρι
  • 1/3 της κούπας ελιές Καλαμών
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη

 

Εκτέλεση

Μαγειρεύετε την quinoa σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και λιώστε το σκόρδο. Σε μια αντικολλητική μεσαία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά. Μετά, προσθέτετε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, πάπρικα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλα και ανακατεύτε. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά, με το καπάκι υπό γωνία, ως που να δεθούν τα υλικά του μείγματος. Όταν τελειώσει η σάλτσα, ανακατέψτε με την μαγειρεμένη quinoa και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού άνθο αλατιού και το φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξίδι κόκκινου κρασιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλάτι. Χτυπήστε σταδιακά με 6 κ.σ. ελαιόλαδο έως ότου το μείγμα γίνει κρεμώδες.

Σε ένα μικρό τηγάνι, ψήστε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να αρωματιστούν.

Κόψτε το λαχανικά και τα αγγουράκια σε κύβους και τις ελιές στη μέση.

Για σερβίρισμα, τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Γεμίστε με μια στρώση quinoa και στη συνέχεια προσθέστε τα αγγούρια, τις ελιές, τη φέτα και τα αμύγδαλα. Προσθέστε τη σάλτσα και σερβίρετε.

 

Καλή απόλαυση!

 

Source: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.