Μεσογειακή σαλάτα με quinoa
Υλικά για 4 μερίδες
Για τη σάλτσα ντομάτας με quinoa
- 1 1/2 κούπα ξηρά quinoa
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι (ή 1/2 μεγάλο)
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 425 γρ. ντομάτες
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- Μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση
Για το βινεγκρέτ
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κ.γ. άνθος αλατιού
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Για τη μεσογειακή σαλάτα
- 1/4 της κούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 2 καρδιές μαρουλιών
- 1 μεγάλο λάχανο
- 1/2 αγγούρι
- 1/3 της κούπας ελιές Καλαμών
- 1/2 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Μαγειρεύετε την quinoa σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και λιώστε το σκόρδο. Σε μια αντικολλητική μεσαία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά. Μετά, προσθέτετε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, πάπρικα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλα και ανακατεύτε. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά, με το καπάκι υπό γωνία, ως που να δεθούν τα υλικά του μείγματος. Όταν τελειώσει η σάλτσα, ανακατέψτε με την μαγειρεμένη quinoa και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού άνθο αλατιού και το φρέσκο αλεσμένο πιπέρι.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξίδι κόκκινου κρασιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλάτι. Χτυπήστε σταδιακά με 6 κ.σ. ελαιόλαδο έως ότου το μείγμα γίνει κρεμώδες.
Σε ένα μικρό τηγάνι, ψήστε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να αρωματιστούν.
Κόψτε το λαχανικά και τα αγγουράκια σε κύβους και τις ελιές στη μέση.
Για σερβίρισμα, τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Γεμίστε με μια στρώση quinoa και στη συνέχεια προσθέστε τα αγγούρια, τις ελιές, τη φέτα και τα αμύγδαλα. Προσθέστε τη σάλτσα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Source: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment