Μεσογειακή πατατοσαλάτα με μουστάρδα

Το κλειδί της επιτυχίας αυτής της πατατοσαλάτας είναι να αλείψτε τις βραστές πατάτες με την μουστάρδα όσο είναι ζεστές. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθούν καλύτερα οι γεύσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε την πατατοσαλάτα λίγη ώρα στην μαρινάδα της πριν το σερβίρισμα.

Υλικά

  • 680 γρ. μικρές πατάτες
  • Νερό
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη

 

Βινεγκρέτ Dijon

 

Εκτέλεση

Πλύνετε και τρίψτε τις πατάτες. Στη συνέχεια στεγνώστε τις και κόψτε τις σε λεπτά κομμάτια.

Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό περίπου 3 εκ. Βράστε και προσθέστε αλάτι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές.

Προσθέστε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά.

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίστε καλά. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε τις αμέσως με το dressing μουστάρδας. Ανακατέψτε απαλά.

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα βότανα και την κάπαρη. Ανακατέψτε απαλά.

Μεταφέρετε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Για καλύτερα υλικά αφήστε τις πατάτες στην μαρινάδα τους πριν τις σερβίρετε. Μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και μετά να τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post