Μεσογειακή σαλάτα με φακές
Ένα δυναμωτικό μπολ ενέργειας. Προσθέστε και ρόδι, αν είναι η εποχή τους! Μπορείτε να τη φτιάξετε ως vegan συνταγή ή με τυρί φέτα.
Υλικά
- 1 κούπα ωμές πράσινες ή μαύρες φακές
- Νερό
- Ανθός αλατιού
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¾ αγγούρι, μικρό, σε κύβους
- 2 – 3 κούπες σπανάκι ή πράσινα λαχανικά της επιλογής σας
- 1 κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Τυρί φέτα, τριμμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Dressing λεμονιού
- ¼ κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 κ.γ. σκόνη κύμινου
- ½ κ.γ. σκόνη μπαχάρι
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις φακές. Σε μια κατσαρόλα ενώστε τις φακές μαζί με 3 κούπες νερό και ανθό αλατιού. Βράστε τις φακές, καλύψτε και στη συνέχεια σιγοβράστε. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερές. Μόλις είναι έτοιμες, στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε τις φακές με ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αγγούρια, baby σπανάκι, μαϊντανό και ρόδι. Ανακατέψτε απαλά.
Φτιάξτε το dressing. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Τρίψτε τυρί φέτα από πάνω, αν θέλετε.
Αφήστε για μερικά λεπτά μέχρι να ανακατευτούν οι γεύσεις καλά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment