Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Μπορείτε να τη φτιάξετε αρκετή ώρα πριν την ώρα του σερβιρίσματος!

Υλικά

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1½ κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 2 κούπες μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 4 βασιλικούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, σε κομμάτια
  • 3 αγγούρια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 1/3 κούπας ψητές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 8 γραμμάρια τυρί φέτα
  • ¼ κούπας φρέσκο δυόσμο
  • 1/3 κούπας ψητά ρεβίθια (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά ψήστε τους σπόρους κύμινου, μέχρι να είναι αρωματικοί, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σπάστε τους. Προσθέστε στο μπολ και ενώστε.

Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τους χουρμάδες, τα αγγούρια, την κόκκινη πιπεριά και τον μαϊντανό σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με τη φέτα. Γαρνίρετε με δυόσμο και έξτρα ψητά ρεβίθια, αν θέλετε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post