Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι

Περιέχει ψιλοκομμένα λαχανικά, σκόρδο και dressing λεμονιού μαζί με ελαιόλαδο. Μια εκδοχή της σαλάτας ταμπουλέ, χωρίς γλουτένη.

Υλικά

  • 1 κεφάλι ωμό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, χωρίς τα κοτσάνια
  • 3 – 4 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια ή ψιλοκομμένες
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε ένα μπλέντερ. Ανακινήστε κάποιες φορές μέχρι το κουνουπίδι να έχει σύσταση ρυζιού.

Μεταφέρετε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Προσθέστε μαϊντανό, ντομάτες, αγγούρι και κρεμμύδι. Ανακατέψτε τη σαλάτα καλά.

Τώρα, προσθέστε το σκόρδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Τελειώσετε με χυμό λεμονιού και μια καλή δόση ελαιόλαδου (περίπου 2 κ.σ.). Ανακατέψτε ξανά τη σαλάτα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη σαλάτα λίγο στην άκρη πριν το σερβίρισμα ώστε το κουνουπίδι να σταθεί και να απορροφήσει τη γεύση από το dressing. Μπορείτε να καλύψετε και να αφήσετε στο ψυγείο για να καταναλώσετε μετά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post