arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι


Αυτή η απλή και λαμπερή σαλάτα με κουνουπίδι έχει έντονη Μεσογειακή γεύση.
Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι


Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι

Περιέχει ψιλοκομμένα λαχανικά, σκόρδο και dressing λεμονιού μαζί με ελαιόλαδο. Μια εκδοχή της σαλάτας ταμπουλέ, χωρίς γλουτένη.

Υλικά

  • 1 κεφάλι ωμό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, χωρίς τα κοτσάνια
  • 3 – 4 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια ή ψιλοκομμένες
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε ένα μπλέντερ. Ανακινήστε κάποιες φορές μέχρι το κουνουπίδι να έχει σύσταση ρυζιού.

Μεταφέρετε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Προσθέστε μαϊντανό, ντομάτες, αγγούρι και κρεμμύδι. Ανακατέψτε τη σαλάτα καλά.

Τώρα, προσθέστε το σκόρδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Τελειώσετε με χυμό λεμονιού και μια καλή δόση ελαιόλαδου (περίπου 2 κ.σ.). Ανακατέψτε ξανά τη σαλάτα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη σαλάτα λίγο στην άκρη πριν το σερβίρισμα ώστε το κουνουπίδι να σταθεί και να απορροφήσει τη γεύση από το dressing. Μπορείτε να καλύψετε και να αφήσετε στο ψυγείο για να καταναλώσετε μετά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.