arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι


Αυτή η απλή και γεμάτη χρώματα σαλάτα με κουνουπίδι είναι Μεσογειακή και συνδυάζει ψιλοκομμένα λαχανικά, σκόρδο και ένα dressing φτιαγμένο από φρέσκο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. 
Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι


Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι

 Υλικά

  • 1 ωμό κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 ολόκληρο ματσάκι μαϊντανό, με τα κοτσάνια κομμένα
  • 3 – 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • Ανθό αλατιού και πιπέρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο μπολ ενός μίξερ ώστε να μπορεί να τα κόψει η λεπίδα. Χτυπήστε μερικές φορές μέχρι το κουνουπίδι να έχει υφή ρυζιού.

Μεταφέρετε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Προσθέστε τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, το αγγούρι και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε τη σαλάτα για να ενωθούν τα υλικά.

Τώρα, προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Στο τελείωμα προσθέστε χυμό λεμονιού και μια καλή δόση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 2 κ.σ.). Ανακατέψτε τη σαλάτα σας καλά.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε την στην άκρη λίγα λεπτά πριν σερβίρετε ώστε να μαλακώσει το κουνουπίδι και να απορροφήσει λίγο από το dressing. Μπορείτε επίσης την κρυώσετε για αργότερα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.