Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι

 Υλικά

  • 1 ωμό κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 ολόκληρο ματσάκι μαϊντανό, με τα κοτσάνια κομμένα
  • 3 – 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • Ανθό αλατιού και πιπέρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο μπολ ενός μίξερ ώστε να μπορεί να τα κόψει η λεπίδα. Χτυπήστε μερικές φορές μέχρι το κουνουπίδι να έχει υφή ρυζιού.

Μεταφέρετε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Προσθέστε τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, το αγγούρι και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε τη σαλάτα για να ενωθούν τα υλικά.

Τώρα, προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Στο τελείωμα προσθέστε χυμό λεμονιού και μια καλή δόση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 2 κ.σ.). Ανακατέψτε τη σαλάτα σας καλά.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε την στην άκρη λίγα λεπτά πριν σερβίρετε ώστε να μαλακώσει το κουνουπίδι και να απορροφήσει λίγο από το dressing. Μπορείτε επίσης την κρυώσετε για αργότερα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post