arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι και κουσκούς


Το κουνουπίδι συνδυάζεται υπέροχα με το κουσκούς και τα ρεβίθια.
Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι και κουσκούς

Σαλάτες

Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι και κουσκούς


Μεσογειακή σαλάτα με κουνουπίδι και κουσκούς

Μια υπέροχη και γευστική σαλάτα που θα γίνει ένα αγαπημένο σας γεύμα.

Υλικά για τα ρεβίθια:

 

Υλικά για το  dressing:

  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ.σ. άνθο αλατιού
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

 

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας ελιές καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκο ​​φύλλο μαϊντανού, ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας κουκουνάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Αλατοπίπερι

 

Εκτέλεση

Ψήστε τα ρεβίθια: Τοποθετήστε ένα ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και προθερμάνετε στους 204 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για την προετοιμασία των ρεβιθιών σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα σκεύος ψησίματος καλύπτοντας το με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου ψησίματος, συνολικά για 35 έως 40 λεπτά.

Προετοιμάστε το dressing: Τοποθετήστε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε το ελαιόλαδο καθώς ανακατεύετε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα εάν χρειαστεί και αφήστε τα στην άκρη.

Προετοιμάστε τη σαλάτα: Τοποθετήστε τα κομμένα κουνουπίδια στο μπολ ενός μπλέντερ και θρυμματίστε. Προσέξτε να μη λιώσει το κουνουπίδι.

Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα κουνουπίδια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά σαλάτας και ανακατέψτε. Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ψημένα ρεβίθια και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.