Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι
Υλικά:
- 3 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1-1/2 κούπες ωμό πλιγούρι
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 425 γρ. ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 κούπα αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 8 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 112 γρ. τυρί φέτα
- ½ κούπα κουκουνάρι, ψητό
Μέθοδος:
Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρένετε και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τον ζωμό και το πλιγούρι και βράστε σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να είναι μαλακό και να έχει απορροφήσει τον ζωμό. Αφαιρέστε από τη ζέστη. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου ως που να απορροφηθεί ο ζωμός.
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το λάδι, το λεμόνι, τον άνηθο, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ενώστε το πλιγούρι, τα ρεβύθια, τα ντοματίνια, το αγγούρι και τα κρεμμύδια. Περιχύστε από πάνω το dressing και ανακατέψτε για να ενωθούν. Πασπαλίστε τυρί και κουκουνάρι.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment