Μαριναρισμένη ελληνική σαλάτα
Μπορείτε να τη σερβίρετε ελαφρώς ζεστή μαζί με τραγανό ψωμί ή πίτα.
Υλικά
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου, τριμμένους
- 650 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 αγγούρι σε φέτες
- 3 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
- 180 γρ. ελιές με δενδρολίβανο και μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. τυρί φέτα
- Ζεστό ψωμί ή πίτες, για το σερβίρισμα
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Μέθοδος
Ζεστάνετε 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τον κόλιανδρο και τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Με μια κουτάλα μεταφέρετε τα ντοματίνια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι στο ταψί μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε τη σύσταση ενός dressing.
Σε ένα μπολ ενώστε το αγγούρι, το μαρούλι και τις ελιές μαζί με τη φέτα και τις ντομάτες. Περιχύστε το dressing με μια σπάτουλα πάνω από τη σαλάτα. Σερβίρετε μαζί με ψωμί ή πίτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment