salad ·
Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ λεμονιού
Μπορείτε να αλλάξετε όποια συστατικά θέλετε και να απολαύσετε μια δικιά σας εκδοχή.
Υλικά
Σαλάτα
- Ρόκα
- Μικροί ξηροί καρποί ή σπόροι, ψημένοι (κουκουνάρι, ηλιόσπορος, κομμένα αμύγδαλα)
- Φρέσκια τριμμένη Παρμεζάνα
Βινεγκρέτ Λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού (+ έξτρα για τη γεύση)
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Πρέζα ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
Προτεινόμενη αλλαγή
- Φέτες από ντοματίνια, αβοκάντο και ηλιόσπορους
- Φέτες από αγγούρια, ραπανάκια και αμύγδαλα
- Φέτες από μάραθο και κουκουνάρι
Εκτέλεση
Για τη βινεγκρέτ: σε ένα μικρό μπολ (ή ένα βάζο και καπάκι) ενώστε μαζί όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μπολ ανακατέματος, ενώστε τη ρόκα με μια χούφτα ξηρούς καρπούς και Παρμεζάνα. Προσθέστε λίγο dressing και ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε, προσθέστε τις προτεινόμενες εναλλαγές.
Σερβίρετε άμεσα. Καλή απόλαυση!
Leave a comment