arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με φακές και φέτα


Αυτή η φρέσκια Μεσογειακή σαλάτα με φακές είναι γεμάτη γεύση και πρωτεΐνη.
Σαλάτα με φακές και φέτα

Σαλάτες

Σαλάτα με φακές και φέτα


Σαλάτα με φακές και φέτα

Ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο ή κυρίως γεύμα.

Υλικά

Για τις φακές

  • 450 γρ. μαύρες φακές
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

Για τη σαλάτα με φακές

  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 εσαλότ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ή σχοινόπρασα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού + φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κούπα baby ρόκα, + έξτρα για τη γεύση
  • 1 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
  • ½ κούπα φιστίκια, + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 3 ραπανάκια, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τις φακές: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σιγοβράστε τις φακές μαζί με το νερό, το αλάτι, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές. Στραγγίστε το έξτρα νερό.

Για το dressing: σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε ξύδι από κόκκινο κρασί, χυμό και ξύσμα λεμονιού, μουστάρδα Dijon, σκόνη σκόρδου και ρίγανη. Προσθέστε το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. τη φορά. Συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Ψιλοκόψτε τα λαχανικά: κόψτε το εσαλότ σε φέτες. Στη συνέχεια, κόψτε την πιπεριά σε φέτες. Αν χρησιμοποιείτε βότανα, ψιλοκόψτε τα.

Ενώστε τη σαλάτα: τοποθετείστε τις φακές σε ένα μπολ μαζί με το dressing. Προσθέστε το εσαλότ, την πιπεριά, τα βότανα, την baby ρόκα, το τυρί φέτα και τα φιστίκια. Προσθέστε ½ κ.γ. ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Σερβίρισμα: αν επιθυμείτε, σερβίρετε πάνω από τη ρόκα. Γαρνίρετε με φέτες από ραπανάκια και έξτρα φέτα και φιστίκια. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το περίσσευμα στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Διατηρείται καλά στην αποθήκευση και η γεύση παραμένει υπέροχη.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.