Σαλάτα με φακές και dressing λεμονιού
Light, εύκολη να τη φτιάξετε και δροσερή.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 1 κούπα ωμές φακές, ξεπλυμένες
- 1 αγγούρι, σε λεπτά κομμάτια
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτά κομμάτια
- ¾ κούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου
- ½ κούπας αποξηραμένες ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες σε κομμάτια
Lemon Dressing:
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ενώστε τις φακές με 3 κούπες νερό σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε με καλυμμένο καπάκι, μέχρι οι φακές να είναι τρυφερές, για 20 -25 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να καθαρίσετε τις φακές σε κρύο νερό για 1 λεπτό, μέχρι να είναι κρύες. Αφήστε τις φακές στην άκρη.
Την ίδια ώρα, όση ώρα μαγειρεύετε τις φακές, φτιάξτε το dressing. Ενώστε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τον δυόσμο και τις αποξηραμένες ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε το dressing λεμονιού πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε.
Σερβίρετε και απολαύστε άμεσα ή φυλάξτε στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο για 3 – 4 ημέρες.
Leave a comment