Σαλάτα με λεμόνι, cranberry και κινόα
Επιπλέον, δε θα βαρεθείτε εύκολα αυτή τη σαλάτα.
Υλικά
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
Σαλάτα:
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κινόα, ξεπλυμμένη
- 1 κούπα ψιλοκομμένο αγγούρι
- ¾ κούπα αποξηραμένα cranberries
- ½ κούπα φρέσκος δυόσμος, τριμμένος
- 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
Μέθοδος
Για το dressing, ενώστε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακινήστε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράστε νερό και προσθέστε την κινόα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε με καλυμμένο καπάκι, για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να έχει απορροφηθεί το υγρό. Αφαιρέστε από το μάτι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το αγγούρι, τα cranberries, τον δυόσμο και το πράσινο κρεμμύδι στην κινόα. Περιχύστε με το dressing και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε ζεστή ή βάλτε την στο ψυγείο για να σερβίρετε κρύα. Προσθέστε απαλά το αβοκάντο, πριν το σερβίρισμα.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment