Ρεβιθοσαλάτα με λεμόνι
Υλικά
- 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3/4 κ.σ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. άνθος αλατιού
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα γιαούρτι
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- 4 κούπες ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τα πρώτα έξι υλικά και ανακατέψτε με τα ρεβίθια και τα κρεμμύδια. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε γιαούρτι, μαϊντανό και χυμό πορτοκάλι.
Για σερβίρισμα, χωρίστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα μαζί με τα ρεβίθια. Συνοδέψτε με γιαούρτι και απολαύστε!
Leave a comment