Σαλάτα με kale, αβοκάντο και τραγανά ρεβίθια
Το dressing βοηθάει στο να μαλακώσει το kale και να κρατήσουν τα ρεβίθια το χρώμα τους.
Συστατικά
Ρεβίθια
- 2 κούπες μαγειρεμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και στεγνωμένα
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Dressing
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, σε φέτες
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Σαλάτα
- 4 κούπες τριμμένο kale
- 1 μεγάλο αβοκάντο
Εκτέλεση
Τοποθετείστε ρεβίθια σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί στο φούρνο μαζί με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακινήστε το ταψί κάθε 20 – 30 δευτερόλεπτα και ψήστε τα ρεβίθια μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι τραγανά, σημαίνει ότι είναι έτοιμα.
Μόλις τα ρεβίθια είναι τραγανά, φτιάξτε το dressing.
Τοποθετείστε το kale σε ένα μπολ και περιχύστε με το dressing. Αφήστε το στην άκρη.
Προετοιμάστε το αβοκάντο αφαιρώντας το κουκούτσι. Κόψτε το σε κύβους και αφαιρέστε από τη φλούδα με την βοήθεια ενός κουταλιού. Προσθέστε σε ένα μπολ μαζί με kale και ανακατέψτε. Προσθέστε τα ρεβίθια και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment