Σαλάτα με kale και κινόα

Το kale είναι γεμάτο βιταμίνες ενώ η κινόα προσφέρει μια σωστή ποσότητα βιταμινών. Το καλύτερο μέρος όμως είναι η αξεπέραστη γεύση αυτής της σαλάτας!

Υλικά:

  • 1-1/2 κούπες νερό
  • ½ κούπα χυμός ντομάτας
  • 1 κούπα κινόα, ξεπλυμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 6 κούπες φρέσκο kale, κομμένο
  • ¼ κούπα κουκουνάρι
  • ¼ κούπα αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι

 

Μέθοδος:

Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε το νερό και τον χυμό ντομάτας να βράσουν. Προσθέστε την κινόα και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Καλύψτε και σιγοβράστε για 18 – 22 λεπτά ή μέχρι το υγρό να έχει απορροφηθεί. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και ανακατέψτε.

Στη συνέχεια, παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να είναι τρυφερό. Προσθέστε σκόρδο και νιφάδες πιπεριού. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το kale και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.

Προσθέστε μέσα το κουκουνάρι και τα φραγκοστάφυλα. Μαγειρέψτε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι το kale να είναι τρυφερό. Προσθέστε το ξύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την κινόα.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post