Kale με dressing από ρόδι και τυρί ρικότα
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μικρούς μεγέθους, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 2 κ.γ. χυμός ροδιού
- Ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 ματσάκι κόκκινο ή μοβ λαχανικό kale ή 2 ματσάκια πράσινο όπου αφαιρείτε τα κοτσάνια
- ½ κούπα σπόρους ροδιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 56 γρ. αλατισμένη ξηρή ρικότα
Μέθοδος:
Αναμείξτε το κρεμμύδι, το ξύδι και το χυμό ροδιού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το dressing με αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά.
Βουτήξτε το λαχανικό στο ντρέσινγκ και ρίξτε αλάτι και πιπέρι μαλακώνοντας τα λαχανικά με το dressing. Προσθέστε τους σπόρους ροδιού με λάδι και αναμείξτε μέχρι να γίνουν μείγμα. Σερβίρεται προσθέτοντας τυρί ρικότα.
Leave a comment