Πατατοσαλάτα με kale και dressing μουστάρδας
Είναι μια vegan και χωρίς γλουτένη εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής, που θα αγαπήσετε.
Υλικά
Σαλάτας
- 450 γρ. πατάτες
- 3 κούπες kale, κομμένο
- ½ κούπας πράσινα κρεμμύδια, σε μικρά κομμάτια
- ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Υλικά dressing
- ¼ κούπας μουστάρδα με σπόρους
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό (προσθέστε κ 1 κ.γ. αλάτι).
Πλύνετε και κόψτε σε φέτες τις πατάτες. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερές, στραγγίστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το kale με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ενώσετε όλα μαζί, για περίπου 1 λεπτό. Το kale θα αρχίσει τότε να έχει ένα λαμπερό πράσινο χρώμα. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύστε το dressing στο μπολ με το kale και τα πράσινα κρεμμύδια. Προσθέστε τις πατάτες στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε ή βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να φάτε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment