Σαλάτα με kale, αβοκάντο, μύρτιλα και ενταμάμε

Αγαπάμε τον μοναδικό συνδυασμό των μύρτιλων, με το ενταμάμε και το τυρί.

Υλικά

  • 6 κούπες ψιλοκομμένο κατσαρό kale, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 αβοκάντο, σε κομμάτια
  • 1 κούπα μύρτιλα
  • 1 κούπα κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 κούπα ενταμάμε, μαγειρεμένο
  • ¼ κούπας αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες και ψημένα
  • ½ κούπας τυρί κατσικίσιο ή φέτα, τριμμένο
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε το kale σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να μαλακώσετε τα φύλλα. Προσθέστε το αβοκάντο, τα μύρτιλα, τα ντοματίνια, το ενταμάμε, τα αμύγδαλα και το τυρί.

Ενώστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το σχοινόπρασο, την μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε και σε ένα βαζάκι και να ανακινήσετε καλά.

Πασπαλίστε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post