Ιταλική σαλάτα με iceberg, μοτσαρέλα και dressing λεμονιού
Σερβίρετε με την αγαπημένη σας πίτσα, με μακαρόνια ή με ότι άλλο θέλετε.
Υλικά
Βινεγκρέτ λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- ½ εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1 μικρό κεφάλι μαρούλι iceberg
- 1 κεφάλι ραδίκι
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση ή σε τέταρτα
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα και ξεπλυμένα
- 112 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε κύβους
- 112 γρ. τυρί προβολόνε, σε φέτες
- 5 πιπεριές Τοσκάνης, σε φέτες
- 1 κ.γ. ρίγανη, για γαρνίρισμα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ ενώστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ξύδι, εσαλότ, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
Κόψτε το iceberg στην μέση και αφαιρέστε το εσωτερικό μέρος. Κόψτε το iceberg οριζόντια σε λωρίδες 1 εκ. Επαναλάβετε με το ραδίκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το iceberg, το ραδίκι, τις ντομάτες, τα ρεβύθια, την μοτσαρέλα, το προβολόνε και τις πιπεριές Τοσκάνης. Πασπαλίστε με το dressing και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε ξανά. Γαρνίρετε με έξτρα ρίγανη και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment