arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα από λαχανάκια Βρυξελλών με μέλι και μουστάρδα


Αυτή η σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ενώνεται ωραία με dressing μελιού και μουστάρδας, ψητά αμύγδαλα και cranberries.
Σαλάτα από λαχανάκια Βρυξελλών με μέλι και μουστάρδα

Σαλάτες

Σαλάτα από λαχανάκια Βρυξελλών με μέλι και μουστάρδα


Σαλάτα από λαχανάκια Βρυξελλών με μέλι και μουστάρδα

Η συνταγή είναι αρκετή για 4 συνοδευτικά πιάτα. Διπλασιάστε την ποσότητα, αν θέλετε.

Υλικά

Coleslaw

  • 450 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1/3 κούπας αμύγδαλα, ψητά
  • 1/3 κούπας αποξηραμένα κεράσια ή cranberries, ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο

Dressing με μέλι και μουστάρδα

Εκτέλεση

Τρίψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών: Στην αρχή, κόψτε το κάτω μέρος τους και κάποια πιο καστανά φύλλα (αν υπάρχουν). Στη συνέχεια, τρίψτε τα σε ένα μπλέντερ ώστε να γίνουν φέτες. Αν δεν έχετε μπλέντερ, κόψτε τα όσο πιο λεπτά μπορείτε με ένα μαχαίρι.

Αν χρησιμοποιείτε αμύγδαλα, ψήστε τα σε μεσαία φωτιά για 3 – 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει στις άκρες.

Ενώστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, την μουστάρδα και το σκόρδο καλά. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα αμύγδαλα, τα αποξηραμένα φρούτα, την Παρμεζάνα και το dressing. Δοκιμάστε και προσθέστε 1 – 2 πρέζες έξτρα αλάτι.

Σερβίρετε άμεσα ή καλύψτε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για έως 4 ημέρες. Τα λαχανάκια Βρυξελλών θα συνεχίσουν να γίνονται πιο τρυφερά όσο μένουν μαριναρισμένα. Οι άκρες τους μπορεί να πάρουν ένα πιο σκούρο χρώμα. Μπορείτε να τα ξαναφρεσκάρετε με λίγο αλάτι και ξύδι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.