Σαλάτα από λαχανάκια Βρυξελλών με μέλι και μουστάρδα
Η συνταγή είναι αρκετή για 4 συνοδευτικά πιάτα. Διπλασιάστε την ποσότητα, αν θέλετε.
Υλικά
Coleslaw
- 450 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
- 1/3 κούπας αμύγδαλα, ψητά
- 1/3 κούπας αποξηραμένα κεράσια ή cranberries, ψιλοκομμένα
- 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
Dressing με μέλι και μουστάρδα
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι μήλου
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Τρίψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών: Στην αρχή, κόψτε το κάτω μέρος τους και κάποια πιο καστανά φύλλα (αν υπάρχουν). Στη συνέχεια, τρίψτε τα σε ένα μπλέντερ ώστε να γίνουν φέτες. Αν δεν έχετε μπλέντερ, κόψτε τα όσο πιο λεπτά μπορείτε με ένα μαχαίρι.
Αν χρησιμοποιείτε αμύγδαλα, ψήστε τα σε μεσαία φωτιά για 3 – 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει στις άκρες.
Ενώστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, την μουστάρδα και το σκόρδο καλά. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα αμύγδαλα, τα αποξηραμένα φρούτα, την Παρμεζάνα και το dressing. Δοκιμάστε και προσθέστε 1 – 2 πρέζες έξτρα αλάτι.
Σερβίρετε άμεσα ή καλύψτε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για έως 4 ημέρες. Τα λαχανάκια Βρυξελλών θα συνεχίσουν να γίνονται πιο τρυφερά όσο μένουν μαριναρισμένα. Οι άκρες τους μπορεί να πάρουν ένα πιο σκούρο χρώμα. Μπορείτε να τα ξαναφρεσκάρετε με λίγο αλάτι και ξύδι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment