Σαλάτα με φασολάκια και βότανα

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία πράσα (το λευκό μέρος μόνο), σε λεπτές φέτες
  • 3 μικρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και σε φέτες
  • 225 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 3 κούπες παγωμένα μπιζέλια, αποψυγμένα
  • 1 – 2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, πολτοποιημένο

Dressing:

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε νερό, σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και μαγειρέψτε για 4 – 6 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε νερό που θα φτάνει έως περίπου 3 εκατοστά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια εκεί. Βράστε το. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και καλύψτε. Σιγοβράστε για 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά. Αφαιρέστε αμέσως και βάλτε τα σε παγωμένο νερό. Στραγγίστε και στεγνώστε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα μπιζέλια, τα πράσα, το μείγμα από κολοκυθάκι και τα βότανα. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά του dressing. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post