Σαλάτα με φασολάκια και βότανα
Υλικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 μεσαία πράσα (το λευκό μέρος μόνο), σε λεπτές φέτες
- 3 μικρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και σε φέτες
- 225 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
- 3 κούπες παγωμένα μπιζέλια, αποψυγμένα
- 1 – 2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, πολτοποιημένο
Dressing:
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή λευκού κρασιού
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε νερό, σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και μαγειρέψτε για 4 – 6 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε νερό που θα φτάνει έως περίπου 3 εκατοστά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια εκεί. Βράστε το. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και καλύψτε. Σιγοβράστε για 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά. Αφαιρέστε αμέσως και βάλτε τα σε παγωμένο νερό. Στραγγίστε και στεγνώστε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα μπιζέλια, τα πράσα, το μείγμα από κολοκυθάκι και τα βότανα. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά του dressing. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment