Αρωματική σαλάτα με αγγούρι

Αυτή η σαλάτα με αγγούρια θα φέρει στο τραπέζι σας ένα υπέροχο άρωμα Ελλάδας.

Υλικά

  • ¼ κούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. χυμός από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 μεσαία αγγούρια
  • ½ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Ανθό αλατιού
  • Φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

Εκτέλεση

Ενώστε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το στην άκρη.

Ξεφλουδίστε τα αγγούρια και κόψτε τα οριζόντια. Κόψτε κάθε ένα από αυτό σε μικρά κομμάτια περίπου 3 εκ. Απλώστε τα κομμάτια σε ένα ξύλο κοπής και χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο σκεύος (πχ. Κατσαρόλα ή τηγάνι) και πολτοποιήστε τα ελαφρώς.

Μεταφέρετε τα αγγούρια στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, τον άνηθο και τον μαϊντανό μαζί με μια γενναιόδωρη δόση από ανθό αλατιού και λίγο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.thekitchn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post