Υγιεινή Μεσογειακή σαλάτα με αυγά
Προετοιμάστε αυτή την σαλάτα που έχει υπέροχη υφή και καταπληκτική γεύση ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και δεν έχει γλουτένη.
Υλικά:
- 8 αυγά, καλά βρασμένα και καθαρισμένα
- Ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι
- 2 ½ κ.γ. πιπέρι από γλυκό τσίλι, χωρισμένο
- 1 κ.γ. σουμάκι, χωρισμένο
- 1 μεγάλη χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη χούφτα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες (περίπου 191 γρ.), κομμένες
- ½ αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1 – 2 αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε κύβους
- ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι
- Χυμός από ½ λεμόνι
Μέθοδος
Καθαρίστε τα αυγά και κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια, το ένα.
Τοποθετείστε τα σε ένα μπολ ανακατέματος και γαρνίρετε με λίγο ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι και περίπου 1 ½ κ.γ. πιπέρι τσίλι. Βάλτε μέσα τον μαϊντανό και τον δυόσμο και προσθέστε μια γενναία δόση ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε τα αυγά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Καθαρίστε το μπολ για να το ξαναχρισμοποιήσετε.
Τοποθετήστε τις ντομάτες, τα αγγούρια, το αβοκάντο και τα ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια στο μπολ. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι, τσίλι και ½ κ.γ. σουμάκι. Προσθέστε χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά.
Γαρνίρετε τα αυγά με την ψιλοκομμένη σαλάτα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή το αφήνετε να κρυώσει για λίγο λεπτά.
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/
Leave a comment