Σαλάτα με ψητό χαλούμι
Επίσης, δεν λιώνει στο γκριλ.
Υλικά
- 1 κούπα κουσκούς
- 225 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
- 112 γρ. αρακά, καθαρισμένο
- 3 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- 112 γρ. τυρί χαλούμι, σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού + 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος. Αφήστε να κρυώσει και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Σε ένα άλλο μπολ ενώστε σπαράγγια, αρακά, 1 κ.γ. λάδι, 1/8 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Ψήστε στο γκριλ, γυρνώντας μια φορά, μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά, για 2 – 4 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής.
Κόψτε τα σπαράγγια και τα μπιζέλια στην μέση και ενώστε με κουσκούς, ξύσμα και χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό.
Κόψτε το χαλούμι σε μπουκίτσες και ενώστε μαζί με το κουσκούς.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment