Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα, ελιές και φέτα
Θα είναι ένα μοναδικό συνοδευτικό για τα αγαπημένα σας πιάτα.
Υλικά
- 200 γρ. μελιτζάνες
- ½ κούπας ελιές Καλαμών
- 50 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 30 γρ. baby ρόκα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- ½ κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το bbq σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Κόψτε τις μελιτζάνες οριζόντια και αλείψτε με ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τρυφερές. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσουν.
Προσθέστε ½ κούπας ελιές Καλαμών, 50 γρ. τυρί φέτα τριμμένο και 30 γρ. baby ρόκα.
Ενώστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γ. ξύδι και ½ κ.γ. μέλι. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment