Πράσινη σαλάτα με ρόδι, αχλάδι και dressing με ginger
Μια καταπληκτική σαλάτα που θα δώσει λάμψη σε κάθε σας τραπέζι.
Συνταγή για: 4 – 6 συνοδευτικές μερίδες
Υλικά
Σαλάτα
- ½ κούπας ωμά πεκάν
- 140 γρ. baby ρόκα
- 55 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα, τριμμένο
- 1 μεγάλο ώριμο αχλάδι, σε φέτες
- 1 μήλο, σε φέτες
- Σπόρους από 1 ρόδι
Dressing με ginger
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι μήλου, για τη γεύση
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο ginger
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Περίπου 10 στροφές μαύρο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να ψήσετε τα πεκάν, τοποθετείστε τα σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Ψήστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει στις άκρες, για περίπου 4 – 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα πεκάν από τη ζέστη και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Αφήστε τα στην άκρη.
Τοποθετείστε την ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώστε τα πεκάν και το τυρί πάνω από τη ρόκα. Απλώστε τα κομμάτια αχλαδιού και μήλο σε όλη την πιατέλα της σαλάτας. Πασπαλίστε από πάνω με φρέσκο ρόδι.
Για να ετοιμάσετε το dressing ενώστε όλα τα υλικά μέχρι να έχουν ενωθεί καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το ξύδι.
Περιμένετε για να απλώσετε το dressing πριν σερβίρετε. Μόλις είναι έτοιμη, απλώστε το ginger dressing και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment