Πράσινη σαλάτα με ροδάκινα, φέτα και βινεγκρέτ δυόσμου
Ενώνετε πιο πικρά πράσινα λαχανικά με γλυκά φρούτα, τραγανούς ψητούς ξηρούς καρπούς και αλμυρό τυρί.
Υλικά
Βινεγκρέτ δυόσμου
- ¼ κούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
Σαλάτα
- 12 κούπα πικρά λαχανικά όπως ρόκα και νεροκάρδαμο, με κομμένες τις άκρες
- ½ κούπας δυόσμο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 6 ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, σε φέτες
- 1/3 αμύγδαλα, ψητά σε φέτες
- ¾ κούπας τυρί φέτα
Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε τη βινεγκρέτ: ενώστε ψιλοκομμένο δυόσμο με χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράστε και αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας. Αφήστε το για 10 λεπτά. Ρίξτε τα μέσα στο μεγάλο μπολ πιέζοντας τα φύλλα να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε λάδι, ξύδι, μέλι και ½ κ.γ. αλάτι. Ενώστε καλά.
Για τη σαλάτα: προσθέστε τα πράσινα λαχανικά και τη δυόσμο στο μπολ μαζί με τη βινεγκρέτ. Γαρνίρετε με λίγο αλάτι. Προσθέστε ροδάκινα (ή νεκταρίνια) και αμύγδαλα. Ενώστε απαλά. Γαρνίρετε με το τυρί φέτα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment