Πράσινη σαλάτα με ροδάκινα και αβοκάντο
Η συνταγή είναι αρκετή για μια μεγάλη σαλάτα (αρκετή για 8 συνοδευτικά πιάτα ή 3 – 4 μερίδες ως κυρίως). Κόψτε τη σαλάτα στην μέση για μια μικρότερη μερίδα.
Υλικά
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 12 – 15 μισογεμάτες ρόκα
- 2 μεσαία ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσι, σε λεπτές φέτες (ξεφλουδισμένο ή μη)
- 2 μεσαία ώριμα αβοκάντο, σε κύβους
- 2/3 κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
- 2/3 κούπας τυρί τριμμένο γκοργκοντζόλα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
Dressing λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας χυμός λεμονιού
- ½ κ.γ. μουστάρδας Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείστε το κόκκινο κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και καλύψτε με νερό. Αφήστε το να κάτσει καθώς κάνετε την υπόλοιπη σαλάτα. Τοποθετείστε την ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ.
Για να ψήσετε τα αμύγδαλα τοποθετείστε τα σε μικρό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει στις άκρες, για περίπου 4 – 5 λεπτά. Αφήστε τα στην άκρη.
Για το dressing σε ένα μικρό μπολ ενώστε μαζί τα υλικά του και ανακατέψτε.
Περιχύστε μισό από το dressing πάνω στα πράσινα λαχανικά και ανακατέψτε. Στραγγίστε το κόκκινο κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέστε το στην ρόκα. Γαρνίρετε με ροδάκινα, αβοκάντο, αμύγδαλα και τυρί. Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε με λίγο ακόμα dressing και ανακατέψτε απαλά. Απολαύστε και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο dressing όπως επιθυμείτε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment