Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι

Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι

Υλικά

Σαλάτα

  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κατσαρό μαρούλι ψιλοκομμένο, αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα
  • 1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας τυρί φέτα, θριμματισμένη
  • 1/3 της κούπας ξανθές σταφίδες
  • 1/3 της κούπας κουκουνάρια
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε το κουνουπίδι, ρίξτε ελαιόλαδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε στο φούρνο στους 230 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίξτε το μείγμα στο μαρούλι. Αφήστε το για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Αναμείξτε το μαρούλι με το μαγειρεμένο κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.goodhousekeeping.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published