Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Σαλάτα
- 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κατσαρό μαρούλι ψιλοκομμένο, αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα
- 1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 της κούπας τυρί φέτα, θριμματισμένη
- 1/3 της κούπας ξανθές σταφίδες
- 1/3 της κούπας κουκουνάρια
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε το κουνουπίδι, ρίξτε ελαιόλαδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε στο φούρνο στους 230 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίξτε το μείγμα στο μαρούλι. Αφήστε το για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Αναμείξτε το μαρούλι με το μαγειρεμένο κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment