Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι

Υλικά

Σαλάτα

  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κατσαρό μαρούλι ψιλοκομμένο, αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα
  • 1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας τυρί φέτα, θριμματισμένη
  • 1/3 της κούπας ξανθές σταφίδες
  • 1/3 της κούπας κουκουνάρια
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε το κουνουπίδι, ρίξτε ελαιόλαδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε στο φούρνο στους 230 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίξτε το μείγμα στο μαρούλι. Αφήστε το για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Αναμείξτε το μαρούλι με το μαγειρεμένο κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.goodhousekeeping.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post