Πράσινη σαλάτα με μήλα, cranberries και κολοκυθόσπορους
Ανακατέψτε με απλή βινεγκρέτ μήλου ή βινεγκρέτ βαλσάμικου. Η συνταγή είναι αρκετή για 2 γεμάτες σαλάτες ή 4 – 6 συνοδευτικές σαλάτες.
Υλικά
- Πράσινη σαλάτα
- 5 κούπες μείγμα πράσινων λαχανικών
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά πράσινα μήλα
- ¼ κούπας κολοκυθόσπορο ή ωμά πεκάν, ψιλοκομμένα
- 1/3 κούπας τυρί κατσικίσιο, τριμμένο
Βινεγκρέτ με μήλο
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. ξύδι μήλου
- 1 ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Ψήστε τον κολοκυθόσπορο: σε ένα μεσαίο τηγάνι ψήστε τον κολοκυθόσπορο σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας τακτικά. Συνεχίστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει στις άκρες. Μεταφέρετε τον κολοκυθόσπορο σε ένα μικρό μπολ για να κρυώσει.
Για το dressing: σε ένα βάζο, ενώστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, την μουστάρδα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. Γαρνίρετε με πιπέρι για περισσότερη γεύση.
Πριν το σερβίρισμα, ψιλοκόψτε το μήλο σε λεπτές μπουκίτσες. Τοποθετείστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με μήλο σε φέτες, cranberries και ψητό κολοκυθόσπορο. Χρησιμοποιείστε ένα πιρούνι να τρίψετε το τυρί πάνω από τη σαλάτα.
Πασπαλίστε τη σαλάτα με αρκετό dressing και ανακατέψτε.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment