Πράσινη σαλάτα με μήλα, cranberries και κολοκυθόσπορο
Συνταγή: 2 μερίδες κανονικά πιάτα ή 4 – 6 συνοδευτικά πιάτα
Υλικά
Πράσινα λαχανικά
- 5 κούπες πράσινα λαχανικά
- 1 μεγάλα ή 2 μικρά μήλα
- 1/3 κούπας αποξηραμένα cranberries
- ¼ κούπα κολοκυθόσπορο ή ωμά πεκάν, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο (περίπου 1/3 κούπας)
Βινεγκρέτ από ξύδι μήλου
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. ξύδι μήλου
- 1 ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Ψήστε τους κολοκυθόσπορους: σε ένα μεσαίο τηγάνι ψήστε τον κολοκυθόσπορο σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε τον κολοκυθόσπορο σε ένα μικρό μπολ για να κρυώσει.
Για το dressing: Σε μια κούπα ή ένα βαζάκι, ενώστε ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι, μουστάρδα και αλάτι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Γαρνίρετε με πιπέρι.
Πριν το σερβίρισμα, κόψτε το μήλο σε μπουκίτσες. Τοποθετείστε τα πράσινα λαχανικά σε μπολ. Γαρνίρετε με τα μήλα, τα cranberries και τους ψητούς κολοκυθόσπορους. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρίψτε το τυρί πάνω από τη σαλάτα.
Πασπαλίστε τη σαλάτα με λίγο dressing. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment