arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα


Αυτή η πράσινη σαλάτα φασολιών είναι καταπληκτική.
Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα

Σαλάτες

Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα


Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα

Τα μαγειρεμένα πράσινα φασόλια ταιριάζουν με το dressing από λεμόνι, τα ψητά αμύγδαλα, τη φέτα και τον βασιλικό. Η συνταγή είναι αρκετή για 4 συνοδευτικές μερίδες.

Υλικά

  • 1/3 κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
  • 450 γρ. πράσινα φασόλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.
  • ¼ κούπας νερό
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρή προς μεσαία σκελίδα σκόρδου
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • ¼ κούπας τυρί φέτα τριμμένο, χωρισμένο
  • 4 – 5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού από ½ λεμόνι, για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βάζοντας ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά. Μετά από 3 λεπτά χαμηλώστε την φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να είναι τρανά και να έχουν ροδίσει στις άκρες. Αφήστε τα για άλλα 1 – 3 λεπτά. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ για να κρυώσουν.

Αφήστε το τηγάνι στο μάτι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Αμέσως προσθέστε τα φασόλια, το νερό και ¼ κ.γ. αλάτι. Καλύψτε και μαγειρέψτε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα φασόλια να είναι σχεδόν τρυφερά, για 7 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, αυξήστε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς υψηλή και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το νερό για 2 – 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Την ίδια ώρα, ενώστε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλατιού. Αφήστε τα στην άκρη.

Μόλις τα πράσινα φασόλια μαγειρευτούν περιχύστε πάνω το μείγμα λαδιού. Ρίξτε τα αμύγδαλα ξανά στο τηγάνι μαζί με μισή από τη φέτα και κρατήστε την άλλη μισή για το γαρνίρισμα. Ανακατέψτε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού ή πιπέρι, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Μεταφέρετε τα πράσινα φασόλια σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή μια πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω τυρί φέτα και βασιλικό και προσθέστε και ξύσμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.