arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα


Αυτή η πράσινη σαλάτα είναι καταπληκτική.
Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα

Σαλάτες

Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα


Σαλάτα πράσινων φασολιών με ψητά αμύγδαλα και φέτα

Σερβίρετε τέλεια μαζί με λεμονάτο dressing, ψητά αμύγδαλα, φέτα και βασιλικό. Η συνταγή είναι κατάλληλη για 4 μερίδες.

Υλικά

  • 1/3 κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
  • 450 γρ. πράσινα φασόλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.
  • ¼ κούπας νερό
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (περίπου ½ λεμόνι)
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρή προς μεσαία σκελίδα σκόρδου
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • 3 – 4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού από ½ λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε καθώς ανακατεύετε τακτικά. Μετά από 3 λεπτά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή και αφήστε τα μέχρι να είναι τρυφερά και χρυσά στις άκρες, για περίπου 1 – 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Σιγουρευτείτε ότι η θερμοκρασία είναι σε μεσαία προς χαμηλή και το τηγάνι πίσω στη φωτιά. Άμεσα προσθέστε τα πράσινα φασόλια, νερό και ¼ κ.γ. αλάτι. Καλύψτε και μαγειρέψτε καθώς ανακατεύετε, μέχρι τα φασόλια να είναι σχεδόν τρυφερά, για 7 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και αυξήστε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς υψηλή και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό για 2 – 5 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Την ίδια ώρα ενώστε μαζί ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, μουστάρδα, σκόρδο, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και ¼ κ.γ. αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.

Μόλις τα φασόλια είναι έτοιμα, περιχύστε το μείγμα λαδιού πάνω τους. Προσθέστε και τα αμύγδαλα και μισή από τη φέτα, κρατώντας το υπόλοιπο για το γαρνίρισμα. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται χυμό λεμονιού ή πιπέρι.

Μεταφέρετε τα πράσινα φασόλια σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με λίγη φέτα και φύλλα βασιλικού. Προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.