Χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα και καρπούζι
Η παραδοσιακή φέτα συνδυάεται τέλεια με τα φρούτα και τα λαχανικά σε αυτήν την εύκολη καλοκαιρινή σαλάτα που προετοιμάζεται σε 15 λεπτά.
Υλικά
Dressing
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- ¼ κ.γ. άνθος αλατιού
- 1 κ.γ. πιπέρι
Σαλάτα
- 200γρ. καρδιές μαρουλιού ψιλοκομμένες (3 φλιτζάνια)
- Μισό κιλό ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κούπα καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 15 ελιές Καλαμών, κομμένες κατά μήκος
- ½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα: Χτυπήστε ελαφρά, ξύδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ανακατέψτε και προσθέστε το dressing πάνω από τα υλικά. Τέλος προσθέστε από πάνω τις ελιές και τη φέτα, ανακατέψτε ξανά απαλά και σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment