Ελληνική σαλάτα με μπρόκολο
Έχει λιαστή ντομάτα, φέτα, ελιές, σκόρδο και λεμόνι. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και μπορείτε να την αποθηκεύσετε καλά στο ψυγείο. Την ίδια ώρα, είναι ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε από νωρίς και να σερβίρετε αργότερα.
Η συνταγή είναι αρκετή για 4 συνοδευτικές μερίδες.
Υλικά για τη σαλάτα
- 1 μεγάλο ματσάκι μπρόκολο, (αφαιρέστε τα μπουκετάκια και κόψτε τα σε μικρές μπουκίτσες)
- 1/3 κούπας λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας τυρί φέτα τριμμένο ή ελιές Καλαμών σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπας αμύγδαλα σε φέτες
Dressing
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ σερβιρίσματος, ανακατέψτε το μπρόκολο, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, τη φέτα ή τις ελιές και τα αμύγδαλα.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά του dressing. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
Για ακόμα καλύτερη γεύση, αφήστε τη σαλάτα να καθίσει για 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα ώστε το μπρόκολο να μαριναριστεί από το dressing λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment