Ελληνική σαλάτα με μπρόκολο

Έχει λιαστή ντομάτα, φέτα, ελιές, σκόρδο και λεμόνι. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και μπορείτε να την αποθηκεύσετε καλά στο ψυγείο. Την ίδια ώρα, είναι ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε από νωρίς και να σερβίρετε αργότερα.

Η συνταγή είναι αρκετή για 4 συνοδευτικές μερίδες.

Υλικά για τη σαλάτα

  • 1 μεγάλο ματσάκι μπρόκολο, (αφαιρέστε τα μπουκετάκια και κόψτε τα σε μικρές μπουκίτσες)
  • 1/3 κούπας λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας τυρί φέτα τριμμένο ή ελιές Καλαμών σε λεπτές φέτες
  • ¼ κούπας αμύγδαλα σε φέτες

Dressing

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ σερβιρίσματος, ανακατέψτε το μπρόκολο, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, τη φέτα ή τις ελιές και τα αμύγδαλα.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά του dressing. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.

Για ακόμα καλύτερη γεύση, αφήστε τη σαλάτα να καθίσει για 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα ώστε το μπρόκολο να μαριναριστεί από το dressing λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post