Ελληνική σαλάτα με σπαράγγια
Αυτή η γευστική εναλλακτική θα αποτελέσει μια αγαπημένη σαλάτα για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 1 ολόκληρο σκόρδο
- 3 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (χωρισμένο)
- 350 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
- ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπα ελιές Καλαμών
- ¼ κούπα βινεγκρέτ βαλσάμικο light
- ¼ κούπα φέτα τριμμένη
Μέθοδος:
Αφαιρέστε το εξωτερικό μέρος από το σκόρδο (μην το καθαρίσετε ή χωρίζετε τις σκελίδες). Κόψτε την κεφαλή του σκόρδου. Αλείψτε το με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Τυλίξτε το σκόρδο με μια ειδική μεμβράνη. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά.
Βάλτε το μαλακό σκόρδο σε ένα μικρό μπολ και κάντε το πουρέ. Ανακατέψτε με τα σπαράγγια, το κρεμμύδι, τις ελιές και τη σως. Ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε λίγη φέτα πριν το σερβίρετε.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment