Σαλάτα με γκρέιπφρουτ, σουσάμι και φιστίκια
Αν δεν έχετε δοκιμάσει σαλάτες με εσπεριδοειδή, τότε αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε.
Φιστίκια
- ½ κούπας εσωτερικό φιστικιών
- 2 κ.σ. σπόρους σουσαμιού
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου, ζεστό
Σαλάτα
- 1 μεγάλο ροζ γκρέιπφρουτ
- 3 – 4 κούπες ρόκα
- ½ κούπας μάραθος, λεπτοκομμένος
- 60 γρ. τυρί κατσικίσιο
Dressing
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό γκρέιπφρουτ
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C. Σε ένα μπολ ενώστε φιστίκια, σπόρους σουσαμιού και μέλι μέχρι τα φιστίκια να έχουν καλυφθεί καλά. Στη συνέχεια απλώστε σε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί. Ψήστε για 14 – 16 λεπτά μέχρι το σουσάμι να αρχίσει να ροδίζει. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη. Αφήστε το να κρυώσει.
Καθώς ψήνονται τα φιστίκια, στύψτε το γκρέιπφρουτ και βάλτε το στο μπολ μαζί με την ρόκα, τον μάραθο και το τυρί. Μόλις τα φιστίκια είναι έτοιμα και ελαφρώς κρύα, προσθέστε τα μισά στη σαλάτα.
Ενώστε τα υλικά του dressing σε ένα μικρό μπολ, περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε μαζί με τα έξτρα φιστίκια.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment