Δροσερή σαλάτα με ραπανάκια και σπαράγγια
Μια πραγματικά φρέσκια και ανοιξιάτικη σαλάτα.
Συστατικά
- 450 γρ φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια των 5 εκατοστών
- 7 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. σπόρους σουσάμι
Dressing
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιούθ
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. οργανικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/4 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε 6 φλιτζάνια νερό για να βράσει. Προσθέστε τα σπαράγγια, καλύψτε και βράστε για 3 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα σπαράγγια σε παγωμένο νερό. Στραγγίστε και στεγνώστε.
Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα ραπανάκια και το σουσάμι. Τοποθετήστε τα συστατικά του dressing σε ένα βάζο με ένα σφιχτό καπάκι. Ανακινείστε καλά. Ρίξτε το στη σαλάτα και ανακατέψτε.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment