Δροσερή σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα
Ένα από dressing λεμονιού, δένει όλα τα υλικά μαζί. Η συνταγή είναι αρκετή για 6 συνοδευτικές σαλάτες.
Υλικά
Σαλάτα
- ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
- 140 – 170 γρ. baby ρόκα
- 2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- 55 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο (περίπου ½ κούπα)
- ¼ κούπας ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες και χοντροκομμένα
- Πρέζα κανέλα, για γαρνίρισμα
Lemon dressing
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Αρχικά, ψήστε τα αμύγδαλα: βάλτε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ζεστάνετε τα αμύγδαλα μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν αρχίσει να ροδίζουν στις άκρες. Ανακατεύετε συχνά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ για να κρυώσουν.
Τοποθετείστε την ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετείστε τα πορτοκάλια, τα ψητά αμύγδαλα, το κατσικίσιο τυρί και τα ραπανάκια από πάνω. Πασπαλίστε με 1 – 2 πρέζες κανέλα. Τοποθετείστε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μέλι και αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο περισσότερο μέλι.
Μόλις είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, πασπαλίστε λίγο dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment