arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Δροσερή σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα


Θα αγαπήσετε αυτήν την πράσινη σαλάτα που περιέχει πορτοκάλια, κατσικίσιο τυρί, αμύγδαλα και ραπανάκια.
Δροσερή σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα

Σαλάτες

Δροσερή σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα


Δροσερή σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα

Ένα από dressing λεμονιού, δένει όλα τα υλικά μαζί. Η συνταγή είναι αρκετή για 6 συνοδευτικές σαλάτες.

Υλικά

Σαλάτα

  • ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
  • 140 – 170 γρ. baby ρόκα
  • 2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 55 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο (περίπου ½ κούπα)
  • ¼ κούπας ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες και χοντροκομμένα
  • Πρέζα κανέλα, για γαρνίρισμα

Lemon dressing

 

Εκτέλεση

Αρχικά, ψήστε τα αμύγδαλα: βάλτε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ζεστάνετε τα αμύγδαλα μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν αρχίσει να ροδίζουν στις άκρες. Ανακατεύετε συχνά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ για να κρυώσουν.

Τοποθετείστε την ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετείστε τα πορτοκάλια, τα ψητά αμύγδαλα, το κατσικίσιο τυρί και τα ραπανάκια από πάνω. Πασπαλίστε με 1 – 2 πρέζες κανέλα. Τοποθετείστε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μέλι και αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο περισσότερο μέλι.

Μόλις είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, πασπαλίστε λίγο dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.