arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Φρέσκια σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα


Θα αγαπήσετε αυτήν την όμορφη σαλάτα που περιέχει φρέσκα πορτοκάλια, κατσικίσιο τυρί, αμύγδαλα και ραπανάκια.
Φρέσκια σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα

Σαλάτες

Φρέσκια σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα


Φρέσκια σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα

Αυτό που ενώνει όλες τις γεύσεις μαζί είναι ένα απλό dressing λεμονιού. Η συνταγή είναι κατάλληλη για 6 συνοδευτικές σαλάτες.

Υλικά

Σαλάτα

  • ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
  • 140 – 160 γρ. baby ρόκα
  • 2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 56 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο (περίπου ½ κούπα)
  • ¼ κούπας ραπανάκια, σε φέτες και μετά χοντροκομμένα
  • Πρέζα κανέλα, για πασπάλισμα

Dressing λεμονιού

Εκτέλεση

Στην αρχή ψήστε τα αμύγδαλα: βάλτε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Ζεστάνετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Ανακατέψτε συνεχόμενα ώστε να μην καούν. Κάντε αυτό για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ ώστε να κρυώσουν.

Τοποθετείστε την ρόκα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετείστε τα πορτοκάλια, τα ψημένα αμύγδαλα, το κατσικίσιο τυρί και τα ραπανάκια στην κορυφή. Πασπαλίστε με μια – δυο πρέζες κανέλα. Αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μέλι και αλάτι. Ενώστε τα υλικά καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο παραπάνω μέλι, αν χρειάζεται.

Μόλις είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε το dressing πάνω από τη σαλάτα.

Σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.