Φρέσκια σαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα
Αυτό που ενώνει όλες τις γεύσεις μαζί είναι ένα απλό dressing λεμονιού. Η συνταγή είναι κατάλληλη για 6 συνοδευτικές σαλάτες.
Υλικά
Σαλάτα
- ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
- 140 – 160 γρ. baby ρόκα
- 2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- 56 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο (περίπου ½ κούπα)
- ¼ κούπας ραπανάκια, σε φέτες και μετά χοντροκομμένα
- Πρέζα κανέλα, για πασπάλισμα
Dressing λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Στην αρχή ψήστε τα αμύγδαλα: βάλτε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Ζεστάνετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Ανακατέψτε συνεχόμενα ώστε να μην καούν. Κάντε αυτό για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ ώστε να κρυώσουν.
Τοποθετείστε την ρόκα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετείστε τα πορτοκάλια, τα ψημένα αμύγδαλα, το κατσικίσιο τυρί και τα ραπανάκια στην κορυφή. Πασπαλίστε με μια – δυο πρέζες κανέλα. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μέλι και αλάτι. Ενώστε τα υλικά καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο παραπάνω μέλι, αν χρειάζεται.
Μόλις είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε το dressing πάνω από τη σαλάτα.
Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment