Δροσερή σαλάτα με ραπανάκια

Η φρέσκια και τραγανή σαλάτα με ραπανάκια συνοδεύει υπέροχα τα πράσινα λαχανικά.

Υλικά

  • 24 ραπανάκια, κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 6 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα φρέσκο άνηθο
  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ½ κούπες καρύδια, ψιλοκομμένα και ψητά

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα ραπανάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε από πάνω αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τον μάραθο, τον βασιλικό και τον άνηθο. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το λάδι, το ξύδι, το μέλι και το σκόρδο. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε.

Καλύψτε και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Γαρνίρετε με τα καρύδια, πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post