arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο και βότανα


Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα αβοκάντο.
Φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο και βότανα

Σαλάτες

Φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο και βότανα


Φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο και βότανα

Κόψτε τα αβοκάντο σε φέτες, πασπαλίστε με dressing από λεμόνι και μέλι και καλύψτε με ένα υπέροχο μείγμα από βότανα, ραπανάκια και ψητό κολοκυθόσπορο. Η συνταγή είναι κατάλληλη για 4 γενναιόδωρα ή μικρότερα γεύματα.

Υλικά

Μείγμα από βότανα και κολοκυθόσπορο

  • ½ κούπα ωμός κολοκυθόσπορος
  • ¼ κ.γ. σκόνη chili
  • ¼ κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Πρέζα ανθό αλατιού
  • ½ κούπας ραπανάκια, ψιλοκομμένα (περίπου 3 μεσαία)
  • ½ κούπας πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο ή όποιον αντίστοιχο συνδυασμό της αρεσκείας σας
  • 1 μεσαία πιπεριά jalapeño, χωρίς σπόρους και μεμβράνη, ψιλοκομμένη

Τα υπόλοιπα υλικά

  • 4 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • ¼ κούπας χυμός λεμονιού (περίπου 1 – 2 λεμόνια)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα
  • Ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Επειδή τα αβοκάντο μαυρίζουν αν κοπούν, θα τα αφήσετε για το τέλος. Ψήστε τους κολοκυθόσπορους σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις ο κολοκυθόσπορος αρχίσει να ροδίζει στις άκρες, μετά από 3 – 5 λεπτά, αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και προσθέστε σκόνη chili, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.

Την ίδια ώρα, ενώστε ραπανάκια, πράσινα κρεμμύδια, βότανα και jalapeño σε ένα μπολ. Αφήστε στην άκρη.

Για το dressing ενώστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε στην άκρη.

Μπορείτε να κόψετε σε φέτες ή κύβους τα αβοκάντο.

Στο τέλος, τοποθετείστε τα αβοκάντο σε ένα μεσαίο μπολ. Πασπαλίστε με dressing. Προσθέστε κολοκυθόσπορο στο μείγμα βοτάνων και στη συνέχεια περιχύστε το πάνω από τα αβοκάντο. Στο τέλος, μπορείτε να γαρνίρετε με αλάτι ή και ξύσμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.