Φρέσκια αντιοξειδωτική σαλάτα για λαμπερό δέρμα
Υλικά για τη σαλάτα:
- 86 γραμμάρια βιολογική baby ρόκα
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 1/2 μεσαίου μεγέθους παντζάρια, αποφλοιωμένα και τριμμένα
- 1/2 αγγούρι κομμένο, κατά μήκος σε φέτες
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. ηλιόσπορων
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 2 κ.σ. κουταλιού σπόροι κολοκύθας
Υλικά για το αντιοξειδωτικό dressing:
- Χυμός 2 λεμονιών που έχουν σουρωθεί για να αφαιρεθούν οι σπόροι
- 1/2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Μια πρέζα σκόνη μουστάρδας
- Ανθοός αλατιού και μαύρο πιπέρι
- 1/4 της κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Αναμείξτε τη ρόκα με τα κομμένα λαχανικά και ρίξτε από πάνω τους σπόρους και τα αμύγδαλα.
Προετοιμασία dressing:
Τοποθετήστε το χυμό λεμονιού και το μέλι σε ένα μικρό βάζο με ένα σφιχτό καπάκι.
Ανακινήστε για να διαλύσετε το μέλι. Προσθέστε το λάδι, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και το πιπέρι.
Κλείστε το καπάκι και ανακινήστε δυνατά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέστε το μαϊντανό και ανακινήστε ξανά.
Ρίξτε λίγο από το dressing πάνω από τη σαλάτα και αναμείξτε ελαφρά. (Θα υπάρχει υπόλοιπο dressing.) Σερβίρετε και προσθέστε επιπλέον dressing, αν χρειαστεί.
Συνταγή: https://domesticate-me.com/
Leave a comment